Formulari de cerca

25 Març 2019 15:00
Els treballadors forestals del programa EMPUJU realitzen accions de neteja i adequació de camins
• Els joves contractats durant un any per l’Ajuntament han realitzat en els últims mesos diferents actuacions en tot el terme municipal valler, especialment en la muntanya. • Entre altres accions, s’han netejat les zones muntanyoses de Tavernes, el mur de defensa, la zona del Cambro, el Calvari, la Font de la Mina o el barranc. També s’ha restaurat la Senda Travessera que uneix Favara i Tavernes.

Durant els últims set mesos, els treballadors EMPUJU de l’especialitat forestal han realitzat diferents tasques de neteja en les muntanyes i el mur de Tavernes, així com la restauració de l’antic camí a Favara i els camins adjacents. Una de les principals activitats ha sigut el manteniment i adequació de zones forestals com la del tir i arrossegament, el Calvari i zones més altes de muntanya, comprenent actuacions com la retirada de fem, deixalles i mobles que es troben a les zones verdes del municipi. Per a evitar este tipus de brutícia en la muntanya s’han col·locat unes papereres provisionals.

Un dels primers treballs que van escometre els treballadors forestals del programa d’ocupació juvenil EMPUJU va ser la neteja a fons del mur de defensa en tots els trams. Estes actuacions es troben ja avançades i finalitzaran en els pròxims mesos, permetent una millor circulació de l’aigua de la pluja gràcies a l’extracció de deixalles, rames i pedres. D’altra banda, també s’ha netejat a consciència la zona del Cambro i el barranc, on abans hi havia establert un abocador, degut a que és un punt molt transitat i s’ha adequat per a millorar el pas i la seguretat dels senderistes. Del barranc s’ha retirat una gran quantitat de fem i deixalles perquè no provoquen cap tipus d'incendi degut a la extensa quantitat de vidres i plàstics que hi havia.

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre, també es va repassar la zona verda de la Font de la Mina, on la brossa inundava quasi tota la zona. Per últim, els joves treballadors han restaurat la Senda Travessera que uneix Favara i Tavernes per a millorar el terreny i l’accessibilitat als caminants i muntanyers que transiten per la senda i els camins adjacents.

Cal recordar que l’Ajuntament ha contractat durant un any estos professionals a través del programa de garantia juvenil per a joves EMPUJU, al qual es van destinar 319.000 euros per al foment de l’ocupació de la gent jove del municipi, una iniciativa que permet donar experiència laboral a joves sense qualificació i, alhora, millorar  les infraestructures, els espais municipals i la qualitat de vida dels veïns de Tavernes.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal