Formulari de cerca

19 Desembre 2018 9:45
Tavernes s’uneix per a defensar la citricultura valenciana amb una concentració a la porta de l’ajuntament
• Centenars d’agricultors i ciutadans del municipi s’han congregat esta vesprada al consistori per a reclamar la supressió del tractat comercial europeu amb Sud-àfrica i defensar la nostra citricultura. • L’Ajuntament de Tavernes, com a membre de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, s’ha sumat a les reivindicacions i protestes, conjuntament amb altres municipis i entitats valencianes.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, com a membre de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, s’ha afegit esta vesprada a la concentració conjunta amb altres municipis i entitats participants per a defensar la nostra citricultura davant el contraproduent acord de l’Associació Econòmica firmat per la Unió Europea amb sis països africans, entre els quals Sud-àfrica, que castigarà la citricultura valenciana i vallera, tot i que es tracta d’un dels motors econòmics més importants de la ciutat. Per això, Tavernes s’ha unit per a demanar solucions a esta greu problemàtica i renegociar un acord abusiu per als nostres interessos.

Davant del consistori valler s’ha reunit un gran nombre de llauradors, empresaris, equip de govern, corporació municipal, associacions agrícoles i ciutadans per a exigir la modificació de l’acord amb Sud-àfrica, que preveu una reducció progressiva fins a la desaparició dels aranzels aplicables a les taronges importades des del 16 d’octubre fins al 30 de novembre, un període en què els nostres camps estan en plena campanya de comercialització.

Amb tot això, i per a defensar la citricultura valenciana, es reclamen també cauteles i controls als productes importats, el tractament en fred dels cítrics importats, la reciprocitat a les produccions de països tercers i el compliment de la llei de la cadena alimentària. A més, els membres de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador exigim l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda per tal de protegir el futur del nostre camp davant la caiguda generalitzada dels preus de les taronges motivada pel tractat comercial europeu.

Els llums nadalencs han tenyit de taronja la façana de l’Ajuntament com a senyal de suport en esta lluita que uneix a tota la població de Tavernes i, en especial, als llauradors que viuen dia a dia gràcies a la citricultura vallera.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal