Formulari de cerca

22 Novembre 2018 12:45
L’Ajuntament de Tavernes condemna, una vegada més, la violència contra les dones amb un acte institucional
• L’acte s’inscriu dins de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista i es celebra el divendres dia 23 de novembre. • El record cap a les germanes Mirabal és l’eix vertebrador de la commemoració d’enguany. • La jurista assessora de víctimes de la violència de gènere, Pilar Gil Cabedo i la diputada a les Corts, Mònica Álvaro Cerezo, la Coral 15 de Març i el grup Treballant per la Igualtat participaran a l’esdeveniment.

Dins de les reivindicacions al voltant del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora el 25-N, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna farà un acte institucional el divendres 23 de novembre a la Plaça Major i al saló de plens per a condemnar i combatre qualsevol tipus de violència de gènere en el nostre municipi i en la societat en general. El disseny gràfic del present acte vol retre homenatge a les tres germanes Mirabal, també conegudes com a les tres papallones. Icona internacional de la lluita feminista i assassinades, el 25 de novembre de 1960, pel règim dictatorial de Rafael Leónidas Trujillo a la República Dominicana.

Així, a les 12.00h es farà la lectura pública d’un manifest a càrrec del grup Treballant per la Igualtat, del Partit Judicial de Sueca, a la Plaça Major. De vesprada, a partir de les 20.00h gaudirem de l’actuació de la Coral 15 de Març i comptarem amb la presència de Mònica Álvaro Cerezo, diputada de Polítiques Socials de les Corts Valencianes. Per a tancar l’acte institucional, Pilar Gil Cabedo, jurista assessora de víctimes de la violència de gènere i membre del Moviment Feminista realitzarà la lectura d’un manifest per l’eliminació de la violència contra les dones. Com a municipi protegit contra la violència de gènere, la Regidoria d’Igualtat treballa dia a dia per a eradicar esta xacra de la nostra societat. Entre tots hem de lluitar contra la violència de gènere.

La lluita contra la violència de gènere és un dels pilars bàsics de la política d’este Ajuntament. Sense anar més lluny, durant la jornada d’ahir, dimecres 21 de novembre, el funcionariat del consistori va rebre un curs de formació en matèria d’igualtat. Per  a la vesprada de hui, està programada la I Jornada al voltant de la violència de la gènere, una jornada formativa adreçada a tècnics i a professionals en qüestió d’igualtat. A més, cal recordar que just la setmana passada, Tavernes va ser declarat Municipi Protegit contra la Violència Masclista, convertint-se en una de les localitats constituents de, la recent creada, Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere.

Segons Noèlia Alberola, regidora d’Igualtat, “l’acte commemoratiu que celebrem demà divendres és la part reivindicativa que envolta la data del 25 de novembre, dia internacional contra la violència exercida sobre les dones. Cal matisar que és el dia visible, però que són més importants els 364 dies restants. El treball constant en matèria de prevenció i conscienciació li donarà resposta a les dones víctimes com a les xiquetes i xiquets que ho pateixen. Demà, totes i tots ho commemorarem. La figura de les germanes Mirabal és l’eix central que ha triat l’Ajuntament per a celebrar esta data. Per elles, per les tres papallones, senyalem el 25 de novembre al calendari. Però, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre hem d’anar de la mà tota la societat.”

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal