Formulari de cerca

16 Abril 2018 16:00
L’Ajuntament de Tavernes comença a retirar el tarquim del llac de la Goleta
• El consistori inverteix en estes actuacions vora 70.000 euros. • Les obres estaran acabades en un termini aproximat de 45 dies.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha començat els treballs de retirada del fang del llac de la Goleta. Esta actuació, inclosa en el capítol d’inversions dels pressupostos del 2018, i estimada en uns 70.000 euros, s’afig a les inversions ja realitzades pel consistori per a aconseguir la naturalització i sanejament de l’aigua del llac de la Goleta, inversions que ja sumen més de 130.000 euros.

Els treballs consistiran en la retirada de la capa del llim del fons aïllant provinent de la descomposició de matèria orgànica i que impossibilita l’aflorament d’aigües freàtiques netes que alimenten el llac de forma natural. Les màquines drenaran la capa de fang del fons que -segons alguns estudis tècnics- arriba a fer mig metre d’alçària en determinades zones, fins a arribar a la capa d’arena. Així, l’aigua freàtica alimentarà de forma natural les aigües del llac i possibilitarà la consolidació de la seua naturalització.

El tarquim que es retire durant els treballs es dessecarà i s’utilitzarà com a adob, ja que és terra molt rica en matèria orgànica.

Estos treballs s’afigen a la millora del sistema de filtratge i oxigenació d’aigües que ha premés establir un procés de filtratge i oxigenació més curt i eficient; la instal·lació d’arquetes i embornals decantadors que arrepleguen l’aigua pluvial per a filtrar-la abans que entre en l’estany, i l’habilitació d’un sistema combinat de filtració, decantació, biofiltres i oxigenació que permet que l’aigua arribe al llac amb més qualitat i pal·lia l’entrada de matèria orgànica i brutícia.

Els treballs que comencen ara els durà a terme l’empresa Excavacions Vicente Vela SL i el termini de realització de les obres és de 45 dies, aproximadament.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal