Formulari de cerca

L’Ajuntament recolza la candidatura de la FSMCV als premis Princesa d’Astúries
• Durant el ple ordinari celebrat ahir es va acordar per unanimitat l’adhesió del consistori valler a la candidatura de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) al premi Princesa d’Astúries en la categoria d’arts. • A Tavernes, la música instrumental té una rellevància molt important en el dia a dia de la ciutat, sent un valor patrimonial i cultural destacat de la mà de la Societat Instructiva Unió Musical del municipi i l’escola de música Mestre Arnau.

Ahir dilluns, durant la celebració del ple ordinari del mes d’abril, es va acordar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Tavernes a la candidatura de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a optar al premi Princesa d’Astúries en la categoria d’arts. El consistori valler, en representació de la ciutadania, vol donar el seu recolzament a dita candidatura per la importància històrica i actual que té la música en el territori valencià i a Tavernes en particular.

Amb més de 50 anys d’història, la FSMCV representa a les societats musicals valencianes, un dels moviments associatius musicals amb més recorregut i importància de la nostra història i tradició. El sistema valencià de societats musicals està format per més de 500 entitats, 600 centres educatius de música, 200.000 persones associades, 40.000 músics i 60.000 alumnes, unes xifres que converteixen la música instrumental en un dels principals vertebradors culturals del territori.

A Tavernes, la música instrumental té una rellevància important en el dia a dia del municipi, sent un valor patrimonial i cultural destacat. El constant creixement de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, des de la seua creació en la dècada del 1880, i l’escola de música Mestre Arnau han jugat un paper fonamental en la importància de la música instrumental per a tots els músics, veïns i visitants. D’esta manera, la Banda Simfònica i l’Orquestra Simfònica de la SIUM han destacat històricament en el territori valencià per la seua qualitat musical i per la seua rellevància, i han contribuït a donar un valor afegit a la cultura i els actes festius de Tavernes.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal