Formulari de cerca

13 Octubre 2020 20:45
L'Ajuntament presenta el programa 'Un paraigua de vida per a la gent gran'
La Regidoria de Serveis Socials impulsa este conjunt d'activitats dirigit als majors de 60 anys per tal de fomentar en elles un envelliment actiu, un estil de vida saludable i pal·liar els efectes de la pandèmia Per a més informació es pot telefonar al 96 282 11 42 en horari de 10 a 14 hores

L'Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, ha engegat un nou programa anomenat ‘Un paraigua de vida per a la gent gran’, que consta d'un conjunt d’activitats dirigides a les persones majors de 60 anys del municipi. Esta vesprada s'ha presentat davant una gran expectació i amb la presència de l'alcalde valler, Sergi González, la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, i membres de la Creu Roja de Tavernes i del Teatre del Raval de Gandia, els quals duran a terme diferents activitats dins del programa.

Esta iniciativa naix amb l’objectiu de fomentar un estil de vida saludable, un envelliment actiu i pal·liar els efectes de la pandèmia sobre la gent gran mitjançant una sèrie d’activitats que els ajude a tindre una millor qualitat de vida, socialitzar, mantindre el cos i la ment actius o conéixer les noves tecnologies.

Així, este projecte abarca una successió d'activitats en diferents fases. La primera d'elles serà l'adaptació de la gent gran a les noves tecnologies perquè és molt important que coneguen i milloren l'ús dels dispositius mòbils i tauletes per tal de realitzar videotrucades, accedir a activitats o informació i poder realitzar tallers en línia, especialment en el context sanitari actual. Es realitzaran les primeres sessions durant este mes d'octubre, i s'ampliarà l'oferta de sessions al mes de novembre.

Altra de les fases del programa es durà a terme amb la col·laboració de la Creu Roja de Tavernes, que treballarà amb les persones majors a les seues cases oferint un acompanyament social i telefònic per tal de combatre els problemes de soledat d'este col·lectiu. Es treballarà també l'autoestima mitjançant tallers, s'incidirà fonamentalment en la companyia i es realitzarà un seguiment de la salut dels participants en el programa amb la finalitat de millorar la qualitat de vida d'aquells que durant la pandèmia han estat més aïllats i tenen més problemes per a socialitzar.

D'altra banda, la companyia Teatre del Raval, serà l'encarregada de treballar l'expressió artística a través de la rèplica de textos, activitats de memorització, improvisació i vocalització, monòlegs i diferents activitats artístiques en línia.

També hi haurà una fase on els participants faran exercicis motors i físics per a treballar la psicomotricitat baix la supervisió d'un professional de l'educació física, que permeta tindre a la gent gran un envelliment actiu i mantindre el millor possible la capacitat motora i els reflexes. Per a rebre més informació sobre el programa es pot cridar al telèfon 96 282 11 42 en horari de 10 a 14 hores.

Sergi González ha destacat que “este programa engloba una sèrie d'activitats dirigides de diferents àmbits que ajudaran als nostres majors a millorar el seu dia a dia. Per a l'Ajuntament és una satisfacció treballar per la gent gran, perquè una societat que cuida els seus majors és una societat sana“. Per la seua part, la regidora Noe Alberola ha destacat que “es tracta d'un projecte il·lusionant, transversal, engrescador, i sobretot, pensat per aquells que tant ens han donat i tant mereixen rebre en este context”.

Este projecte es suma a altres activitats que ja realitza la Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran, com el taller de la memòria, el d'estimulació a la parla, activitats de pilates i ball adaptat o la cultura activa.

 

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal