Formulari de cerca

2 Gener 2019 15:15
El Festivern es tanca amb èxit d’assistència i sense cap incident
• Més de 15.000 persones gaudiren de trenta-dos concerts de música, al llarg de tres dies intensos. • El preu de les entrades per a la gent de Tavernes fou de 32 euros. A un euro per concert. • S’han venut 300 entrades més que l’any passat, dins d’una edició que, una vegada més, s’ha clos sense cap incident ressenyable.

La passada nit de Cap d’Any es va cloure la catorzena edició del Festivern, en el huitè any que es celebra a Tavernes de la Valldigna. Certamen, el d’enguany, en el qual han participat més de 15.000 persones. De fet, segons l’empresa organitzadora, s’han venut 300 entrades més que en el Festivern de 2017. El cost per a les veïnes i veïns de Tavernes ha estat més econòmic que el de la resta de participants, concretament de 32 euros per l’abonament de tres dies. Han pagat, per tant, un euro per concert, ja que 32 ha estat el número de grups que han actuat en el Festivern 18/19.

L’impacte econòmic per a la ciutat de Tavernes, a falta, a hores d’ara, de dades més concretes i definitives, s’estima que supere el milió d’euros. Tot i això, existeixen ja indicis clars que corroboren que la celebració d’este festival musical ha estat positiu per a les arques dels negocis de la localitat.  Així, per exemple, segons fonts consultades per l’Ajuntament, les vendes dels supermercats han augmentat un 2 % respecte a l’any passat i la venda dels menjars preparats han superat lleugerament les 3.000 racions diàries. A més, algunes empreses han reforçat plantilla i horaris de cara als dies del Festivern.

D’altra banda, cal ressaltar que no s’ha produït cap incident de seguretat derivat per la celebració del Festivern. En eixe aspecte, el festival i els seus participants han seguit la tònica exemplar: ha primat més que res el sentit cívic, tranquil, respectuós i educat dels vistants a Tavernes.  Cal recordar que en la present edició es va decidir prevenir i reforçar la seguretat de l’esdeveniment amb un reforç d’agents de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia de Tràfic i Seprona.

A més, s’ha controlat, mitjançant polseres d’un color identificatiu, als menors que acudeixen al Festivern per tal d’evitar que consumeixen begudes alcohòliques, s’ha disposat de servei sanitari, amb metges professionals, i d’ambulància durant tot el festival, s’habilitat un punt violeta institucional dotat de personal professional degudament acreditat, s’han revisat totes les barreres físiques i s’han doblat el nombre de vàters químics.

El regidor de Festivals, Josep Llàcer, ha fet balanç d’estos dies de festa i dinamisme que ha viscut Tavernes durant el Festivern, incidint en l’agraïment cap a tots els treballadors que han fet possible un any més la celebració al nostre municipi d’un dels festivals d’hivern més importants del panorama nacional. “La feina realitzada abans, durant i després del Festivern de centenars de treballadors de l’Ajuntament i dels cossos de seguretat és clau per a dur a terme una celebració tan multitudinària com el Festivern, i, per això, vull agrair personalment a tots ells la seua dedicació per tal que esta edició haja estat, de nou, un èxit i s’haja tancat sense incidents ressenyables. Treballadors de l’Ajuntament, forces i cossos de seguretat, Protecció Civil, Brigada municipal i el servei de neteja SAV, tots ells han contribuït a l’èxit del Festivern”.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal