Formulari de cerca

6 Juny 2018 14:00
El Consell cedeix a l’Ajuntament de Tavernes el baix de l’antiga Cambra Agrària
• Amb el procés de liquidació de les cambres agràries, la planta baixa es va atribuir a la Generalitat. • La cessió s’ha aconseguit després de dos anys de contactes amb la Generalitat i ha fet realitat una reclamació històrica

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha aconseguit del Consell la cessió gratuïta de la planta baixa de l’antiga Cambra Agrària. La propietat de l’edifici, situat en la Plaça Major número 11, va ser repartida entre l’administració local i la Generalitat, segons el decret del 1994 que establia el procediment per a la liquidació de les cambres agràries extingides.

La cessió del immoble, aprovada en la reunió del Consell del passat 18 de maig del 2018, s’efectua gratuïtament, però amb el condicionament d’utilitzar les instal·lacions per a finalitats d’interès general agrari.

Esta cessió arriba gràcies a les negociacions que va encapçalar l’alcalde Jordi Juan davant de les conselleries de Patrimoni i Agricultura de la Generalitat, iniciades en juliol de 2016. Ara, quasi dos anys després, i fruit de diverses converses amb les conselleries implicades, l’Ajuntament ha aconseguit afegir este immoble al seu patrimoni i recuperar este edifici d’un gran valor sentimental per a la ciutat.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes, ha destacat “la importància de retornar al nostre patrimoni este edifici emblemàtic per a la ciutat i, en especial, per al món agrícola”. “Hem aconseguit finalment el que moltes administracions han reclamat en el últims temps”.

A hores d’ara, per a concloure el procediment de la cessió, l’Ajuntament ha iniciat l’expedient d’inscripció de l’immoble en el registre de la propietat, i amb l’expedient conclòs, l’incorporarà aleshores en el patrimoni municipal.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal