Formulari de cerca

29 Gener 2018 12:00
L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna abaixa l’IBI un 4% per al 2018
La rebaixa de l’Impost de Béns Immobles és fruit de la sol·licitud voluntària del consistori d’actualitzar els valors cadastrals. Amb esta revisió a la baixa dels valors cadastrals per tercer any consecutiu, Tavernes aconseguix una baixada acumulada del 30% des del 2014.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha aprovat per al 2018 una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 4%. Esta disminució és fruit, d’una banda, de la sol·licitud voluntària del consistori d’actualitzar els valors cadastrals a la Gerència Regional de Cadastre i, d’altra banda, de la decisió de l’equip de govern de no apujar la base de l’impost municipal per a compensar la caiguda d’ingressos.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, ha destacat que “el que hem fet en esta legislatura, continuant la tasca encetada en l’anterior, és posar un poc de trellat en este assumpte. Desprès del patir el catastrazo del 2006, impulsat pel govern central amb la connivència del govern local d’aleshores, i que posà pels núvols els valors cadastrals, hem aconseguit adequar el valor cadastral del municipi al seu valor real de mercat”.

“En este sentit, hem obtingut en les successives baixades una reducció del 30% en els valors cadastrals, una rebaixa que ha tingut un efecte molt positiu en l’IBI, en les plusvàlues, en les transaccions i en la sol·licitud de beques i ajudes. Però també hem aconseguit una reducció entre el 80% i el 95% dels valors cadastrals de les terres qualificades com a urbanitzables en el Pla General, però no urbanitzades finalment per la conjuntura econòmica, i que continuaven pagant com si foren urbanes”, ha afegit Jordi Juan. I ha conclòs: “Estem molt satisfets del que hem obtingut buscant una política fiscal justa”.

D’esta manera, els vallers notaran una baixada efectiva del rebut del 2018 en concepte d’IBI d’un 4%. Segons els càlculs efectuats pels departaments de Cadastre i de Gestió Tributària de l’Ajuntament, la baixada mitjana en una vivenda d’un valor cadastral de 60.000 € en el nostre municipi serà de 13 euros anuals. A més de la baixada de l’IBI, la rebaixa sol·licitada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna comportarà també les davallades d’altres impostos com ara les plusvàlues, la compravenda d’immobles, la declaració de la renda i patrimoni, i l’impost de successions i donacions, i també es trobaran en una millor disposició per a poder accedir al sistema de beques.

Esta és la quarta vegada que s’aplica una rebaixa en els valors cadastrals des de 2014, i la tercera que s’aplica en l’actual legislatura (7% en 2016 en sectors urbanitzables, 8% en el 2017 i 4% en el 2018), de manera que s’acumula un descens del 30% des del 2014.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal