Formulari de cerca

10 Novembre 2020 18:00
L’Ajuntament revisa l’estat i la densitat de l’avifauna del Llac de la Goleta
• A través d’un tancat d’alimentació regulada es controlarà i classificarà el conjunt d’aus que habiten al llac • Compta amb la col·laboració de la Fundació Limne i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, amb la col·laboració de la Fundació Limne i de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està revisant estos dies, a través d’un tancat d’alimentació regulada, l'estat i densitat de l’avifauna del Llac de La Goleta.

Al Llac de la Goleta conviuen diverses espècies autòctones amb altres espècies exòtiques o de granja, com l’ànec mut (Cairina moschata), una espècie originària de l’Amèrica del Sud i que, malauradament, hibrida amb l’ànec collverd, provocant un greu impacte. És per això, la necessitat  de preservar les espècies autòctones del llac, ja que s’aprofitarà el control dels exemplars per a aïllar les autòctones i transportar les exòtiques al Centre de Recuperació de Fauna del Saler, seguint les recomanacions de la Conselleria.

A més de l'impacte sobre la biodiversitat, estos exemplars d’aus no autòctones provoquen greus desequilibris a l'ecosistema del llac, ja que aboquen vora tres tones i mitja de fem a l’any, sent la principal font de nitrats (60 kg/any) i fosfats (30 kg/any), els quals provoquen els creixements d’algues verdes a l'estiu.

Per tant, amb esta actuació es pretén afavorir l’ecosistema del Llac de la Goleta, preservant les espècies d’aus autòctones i millorant la qualitat de l’aigua.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal