Formulari de cerca

18 Gener 2021 14:30
L’Ajuntament es reuneix amb el sector hostaler i de restauració
• El consistori ha anunciat que s’adherirà al fons de cooperació COVID-19, de 120 milions d’euros, que impulsarà la Generalitat Valenciana • Entre les conclusions positives de la trobada, s’extrau la necessitat de formar una associació d’hostalers per a poder accedir a ajudes d’entitats supramunicipals i crear un teixit associatiu consistent

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Turisme, Lara Romero, s’han reunit amb representants del sector de l’hostaleria i la restauració de Tavernes per a treballar conjuntament davant la complicada situació econòmica provocada per la COVID-19, aportar solucions i escoltar les inquietuds i preocupacions d’un dels sectors més afectats per la pandèmia i les restriccions.

L’Ajuntament de Tavernes ha anunciat en la reunió que s’adherirà al fons de cooperació COVID-19, dotat amb 120 milions d’euros, que impulsarà la Generalitat Valenciana per a empreses i autònoms, especialment del sector de l’hostaleria, la restauració i l’oci dins del Pla Resisteix. Este Pla estarà finançat en un 50% per la Generalitat, un 30% per les diputacions i el 20% restant pels ajuntaments.

La regidora de Turisme ha informat també que es treballa per a organitzar diferents trobades gastronòmiques i iniciatives per a fomentar la gastronomia vallera i el turisme al municipi. Entre les conclusions positives de la trobada, s’extrau la necessitat de formar una associació d’hostalers per a poder accedir a ajudes d’entitats supramunicipals i crear un teixit associatiu consistent que beneficie tots els bars i restaurants del poble i la platja.

També s’ha informat de la importància per als establiments d’adherir-se al segell de qualitat ‘L’Exquisit Mediterrani”, una marca que identifica i aglutina l’oferta gastronòmica valenciana, i on, a més, es pot trobar assessorament, propostes d’innovació i formació impartida per professionals de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

Cal recordar que el consistori suspendrà la taxa anual d’ocupació de via pública per taules i cadires com una de les mesures econòmiques per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en els establiments d’hostaleria i restauració del municipi. Per tant, els bars i restaurants quedaran exempts del pagament durant tot l’any 2021.

L’alcalde, Sergi González, ha destacat que “com a entitat més pròxima als veïns, donarem suport, dins de les nostres competències, a un dels sectors més castigats per la pandèmia amb mesures com la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública i l’adhesió al pla de cooperació de la Generalitat”.

La regidora de Turisme, Lara Romero, ha assenyalat que “l’objectiu d’estes trobades és crear sinergies entre l’Ajuntament i el sector hostaler per a potenciar la gastronomia i l’oci valler per tal d’atraure turisme a Tavernes durant tot l’any”.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal