Formulari de cerca

6 Març 2019 19:00 fins a 9 Març 2019 19:00
28 Febrer 2019 15:30
Activitats al voltant del Dia de la Dona
• Durant la pròxima setmana a Tavernes es celebraran diverses activitats per reivindicar la igualtat i el paper de la dona en la societat com xerrades informatives, teatre gratuït, la Cursa de la Dona, activitats a les escoles, exposicions d’art o partides de pilota valenciana. • El divendres 8 de març hi haurà un punt violeta durant tota la jornada a la Plaça Major.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha preparat una setmana plena d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona que es celebra com cada any el 8 de març. Des de la Regidoria d’Igualtat es pretén conscienciar de la importància d’unir forces en la lluita per la igualtat i posar en valor el paper de les dones en la nostra societat, a través d’una varietat d’esdeveniments per a tots els públics.

Les primeres activitats de la propera setmana arrancaran el dimecres 6 de març amb dos xerrades al saló de plens del consistori (19.00 hores) que pretenen fugir de la convencionalitat, i que ens aproparan el paper de la dona en el món laboral. La primera d’elles serà La dona al camp i el desenvolupament rural, a càrrec de la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària, María Teresa Cháfer, que anirà seguida de la xerrada L’empoderament de la dona al món empresarial, impartida per Maria Pilar Reina, administradora de l’empresa Diesel Injecció. A partir de les 20.15 hores, donarà inici l’entrega de premis de la tercera edició del concurs Dibuixant per la Igualtat, que este any compta amb un obsequi addicional al dibuix més original per part de Chicorela Art & Events. A les 20.45 hores es realitzarà al mateix saló de plens l’acte de presentació oficial de la campanya Tavernes per la Igualtat #6Falles1Festa impulsada per l’Ajuntament per a promoure unes Falles igualitàries i lliures de violència masclista.

En la jornada del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, hi haurà un punt violeta en la Plaça Major durant tot el dia. Per la vesprada, a les 19.30 hores es celebrarà la Cursa de la Dona amb un dorsal zero a benefici de l’Agrupament Escolta l’Ombria. L’eixida i la línia de meta estaran situades a la Plaça Major. Cinc minuts abans de l’inici de la cursa no competitiva es llegirà un manifest reivindicatiu a càrrec de l’Associació Dorotea. I després de practicar esport, l’Ajuntament ofereix la possibilitat de gaudir de forma gratuïta de l’obra de teatre Els monòlegs de la vagina (21.00 hores a la Casa de la Cultura), escrita per Eve Ensler, i representada per Maria Mas, Nydia Crespo i Rosa Catalán.

El dissabte 9 de març, amb la col·laboració del Club Pilota la Valldigna, la Regidoria d’Igualtat ha preparat la jornada Pilota en mà de dona, des de les 16 a les 19 hores al trinquet municipal. S’oferiran tallers i activitats del raspall i es podrà gaudir de dos partides de pilota valenciana a nivell amateur i professional.

Cal destacar i recordar que ja es pot visitar l’exposició No té nom. Llenguatge per a la igualtat, que estarà exposada al soterrani de la Casa de la Cultura fins el 15 de març i es pot visitar tots els matins de 10.00 a 14.00 hores, els dimecres de vesprada de 18.00 a 20.00 hores, i totes les vesprades de la pròxima setmana en el mateix horari. Es tracta d’un recull d’il·lustracions de Diana Raznovich i que podem gaudir a Tavernes gràcies a la col·laboració de l’Agrupament Escolta Valldigna i la Universitat d’Alacant.  A més, dins d’esta iniciativa també es realitzaran diverses accions als centres educatius.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 ·Tel: 96 282 40 15 ·Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal