Formulario de búsqueda

13 Diciembre 2018 14:30
Tavernes rep 19.904,61 euros del Pacte d’Estat de Violència de Gènere i es convertix en la població menor de 20.000 habitants que més ajuda percep
• Estos fons es destinaran a incentivar les eines municipals que combaten la violència de gènere. • L’Ajuntament de Tavernes es consolida com un dels municipis referents contra la violència de gènere.

La Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018 recull una partida de 20 milions d’euros destinada a les competències reservades als ajuntaments dins del Pacte d’Estat de Violència de Gènere. D’este fons, el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat ha resolt adjudicar 19.904,61 euros a l’Ajuntament de Tavernes. És la major quantia rebuda per un ajuntament menor de 20.000 habitants a tot el País Valencià.

L’Ajuntament destinarà els fons a projectes i programes que tenen per finalitat desenvolupar les mesures del Pacte d’Estat en Matèria de Violència de Gènere. Entre estes eines podem destacar les campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, l’elaboració de materials per tal d’oferir informació en matèria de violència contra la dona, promoure les unitats de suport en l’àmbit local, meses de coordinació local i instruments de cooperació i coordinació, reforçar els serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona, actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l’àmbit local en matèria d’igualtat entre dones i homes i en les formes de violència contra la dona i, així com el reforç dels cos de Policia Local.

Els vora 20.000 euros que rebrà Tavernes d’este fons convertix la capital de la Valldigna en la població menor de 20.000 habitants que més diners percep en esta partida, la qual cosa situa este Ajuntament com una icona en la lluita contra la violència de gènere. Cal recordar que fa menys d’un mes que Tavernes de la Valldigna va ser declarat per la Diputació de València Municipi protegit contra la violència de gènere, a més de convertir-se en ajuntament constituent de la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere de la Diputació de València.

Noèlia Alberola, regidora d’Igualtat, veu reconeguda amb esta notícia la tasca de l’Ajuntament en esta matèria: “Tavernes, una vegada més, veu reconeguda la seua posició en l’avantguarda de la lluita contra la violència de gènere. Les regidories d’Igualtat i Seguretat Ciutadana pensem que, dotant-nos de més recursos, la nostra tasca en matèria de prevenció siga més efectiva. Poder aplegar a formar més personal d’intervenció és una gran eina que beneficiarà tota la població. Som el poble de menys de 20.000 habitants que més inversió rebrà per a poder combatre la violència de gènere. A més, hem de celebrar que, per fi, hi ha un compromís estatal real i que la funció dels municipis és essencial".

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 · Tel: 96 282 40 15 · Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal