Formulario de búsqueda

8 Mayo 2020 8:30
Regidoria de Serveis Socials, Cooperació i Dependència.

Des de l'inici de l'estat d'alarma a conseqüència de la COVID-19, l'Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, Dependència i Cooperació que dirigeix Noèlia Alberola, ha posat a disposició de la gent que ho necessita el servei del SAD (Servei d'Atenció Domiciliària) per a fer atenció a domicili, facilitar compres i dur medicaments a la població més vulnerable. També s'ha creat un rebost de queviures que, mitjançant un contracte amb un xicotet comerç local, ha permés que moltes famílies no hagen patit mancances alimentàries, (80 famílies de forma continuada). En este sentit, hi ha hagut coordinació amb Caritas per a evitar duplicitats i poder tindre un abast més gran, (140). Aquest treball en xarxa ha fet que la labor de Serveis Socials i el gran suport de Caritas i Creu Roja apleguen de forma més directa a les persones en risc. 

A més, hem activat ajudes econòmiques per a tractar que ningú es quede arrere en aquesta crisi sociosanitària que arrossega greus conseqüències econòmiques: des del 13 de març, quan es va decretar el confinament, fins hui s'han tramitat i executat ajudes per un import de 56.000 euros. 

Hem registrat 545 atencions que han aplegat a vora 2.300 persones. 

Hem intensificat l'atenció a una part important de la població, com són les persones dependents, que són més sensibles en esta situació (145 atencions). 

L'atenció psicològica ha estat una prioritat des de sempre i l’equip base ha prestat el servei amb una psicòloga, a la qual s’ha unit una atenció especialitzada per COVID, que atén afectats per aquesta malaltia i casos en què el procés de dol pot ser necessari,(78 atencions especialitzades i 24 atencions coordinades amb l’equip base).

També hem fet seguiment escolar per a ajudar les famílies amb menors a càrrec, les quals ja necessitaven el reforç abans de la pandèmia, i amb la màxima que ningú es quede arrere. I una vegada l’Estat ens trasllade les mesures pertinents, ampliarem el reforç escolar que ja fem en època escolar per a preparar l'entrada en el curs vinent. Els professionals dels Serveis Socials Municipals han estat la cara invisible i més pròxima durant aquesta crisi i fora; sols tinc paraules d'agraïment per l'esforç, voluntat, empatia i amor al seu treball i total entrega perquè els recursos apleguen a qui ho necessite. Fent torns de 12 hores en dos grups per seguretat i per a fer una atenció més àmplia. D'aquesta crisi esperem que la part positiva serà valorar la gran labor i la necessitat d'uns serveis socials que retornen la dignitat a les persones 365 dies a l'any i que durant la crisi estan posant en risc la seua salut per a assegurar la dels altres, en especial el SAD, grans, grandíssimes professionals. L'ajuda de la Conselleria de Polítiques Inclusives de vora 37.000 euros s’afig a tots els recursos esmentats, necessaris en aquest moment crític, però l'Ajuntament continuarà treballant amb recursos propis per a engegar polítiques que, una vegada passe la pandèmia, ens retornen l'estat de benestar i ens permeten estar al costat de les persones.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 · Tel: 96 282 40 15 · Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal