Formulario de búsqueda

23 Enero 2019 15:00
FITUR 2019: Tavernes capital mundial dels festivals de música
• Tavernes ha presentat hui a FITUR la marca Mar de Festivals per tal de promocionar els festivals de música que es celebren a la capital de la Valldigna. • Més de 100.000 persones a l’any visiten Tavernes de la Valldigna gràcies als festivals. • Amb 11 festivals, Tavernes es converteix en la ciutat del món que compta amb més oferta musical d’este format. • L’oferta d’estos certàmens musicals està dirigida a gairebé tots els estils musicals i públics.

Hui, amb la presentació de la marca Mar de Festivals a la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR), Tavernes ha esdevingut l’epicentre internacional de la música. Cap ciutat del món pot oferir una oferta de festivals de música tan nombrosa i variada com la de la capital de la Valldigna.

Onze són els festivals de música que es celebraran al llarg del 2019 a Tavernes de la Valldigna. El gruix dels festivals es centra en el període estival. La prèvia del Sete Sóis Sete Luas, el 10 de juliol, marca el tret d’eixida de la seguida de festivals que transcorren al terme de Tavernes durant un any natural. El festival, d’àmbit internacional i que tindrà lloc entre el 10 i 14 d’agost, ens convida, amb els seus acords, a emprendre un viatge cultural per la Mediterrània i el món lusòfon. Unes setmanes després, concretament entre els dies 19 i 20 de juliol, la música del Desllunat-Pop al carrer s’apoderarà de cada racó de Tavernes amb una barreja de disciplines artístiques fora de sèrie. Pocs dies després, l’Iboga Summer Festival, del 24 al 28 de juliol, desbordarà d’emocions la platja de Tavernes amb música balkan, swing i ska. Sensacions que es poden viure, d’una manera més colorida, al Holli Dreams Festival que pinta de colors la nostra platja amb uns DJ de renom, efectes especials i música electrònica dance. També al mes de juliol, en este cas al llac de la Goleta, hi ha la possibilitat de triar un ambient més tranquil amb el Cançons a la Mar, un festival de corals. Juliol és un mes que tampoc s’oblida de la gent gran; així, este sector de població té la possibilitat de gaudir del Major Fest, de la seua música, activitats i gastronomia.

El plat fort del mes d’agost és el Mediterránea Festival i la seua proposta indie-rock, a la vora de la mar, en un esdeveniment que combina música, platja, cultura i gastronomia. L’estiu es tanca amb Sona Baixet Fest(a), adreçat al públic infantil.

En les festes majors de Tavernes, al mes de setembre, la música també té un espai destacat amb el Festival de Bandes de Música i el Festival de Balls Populars en què la capital de la Valldigna es converteix en aparador de la diversitat i el folklore.

En un entorn de festivals com és Tavernes de la Valldigna, l’any no pot tenir una millor eixida i entrada que la de la música d’un festival. En este cas, el Festivern, que es celebra entre els dies 29 i 31 de desembre i que demostra que un esdeveniment d’este tipus, amb acampada inclosa, és possible també en ple hivern.

Per tant, al llarg dels últims anys, Tavernes s’ha convertit en un mar de festivals en què participen en total prop de 100.000 persones, fet que consolida la marca Tavernes com a referent de turisme cultural i de qualitat. Cal recordar que qui ens visita gràcies a estos espectacles no sols ve ací a escoltar i viure les emocions de la música, sinó a gaudir del nostre entorn, participar en tallers, activitats d’oci de tot tipus o descobrir la nostra gastronomia, cultura i patrimoni.

L’alcalde, Jordi Juan, i la regidora de Turisme, Pilar Ausina, han visitat este matí l’estand a FITUR de Tavernes de la Valldigna. El primer edil ha assenyalat que “la marca Tavernes esdevé una referència clau en la posada en marxa de festivals musicals, que venen a donar oferta a tot tipus de edats i públic. Els festivals han esdevingut un objectiu irrenunciable per al govern de la ciutat, com a marca de ciutat, com a impacte econòmic i com una manera de conèixer Tavernes”. Per la seua part, Pilar Ausina, ha destacat “la forta aposta pels festivals de música, ja que creguem que este tipus de turisme tindrà en el futur un gran retorn per al nostre municipi”.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 · Tel: 96 282 40 15 · Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal