Formulario de búsqueda

29 Junio 2018 14:00
Com actuar davant la detecció o picadura de carvel·la portuguesa?
Informació d'utilitat respecte a com actuar davant l’albirament o la detecció d’una caravel·la portuguesa, o com fer-ho davant una picadura.

Com actuar davant l’albirament o la detecció d’una caravel·la portuguesa?

Si detectes algun exemplar de caravel·la portuguesa, i qualsevol exemplar sospitós o presumiblement perillós, cal alertar els socorristes del Servei de Vigilància i Socorrisme de les platges de Tavernes de la Valldigna. Si ocorre fora de l’horari del servei, cal notificar-ho a la Policia Local de Tavernes de la Valldigna.

Els equips municipals implicats en la seguretat mantenen una comunicació permanent per a gestionar les mesures de seguretat escaients. L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, i els Servei de Salvament i Socorrisme de les seues platges, així com la Policia Local de la ciutat, segueixen un protocol en cas d’albirament o detecció d’estos organismes i d’altres que poden suposar un risc als banyistes de les nostres platges.

Com actuar davant d'una picadura de caravel·la portuguesa?

La caravel·la portuguesa és un hidrozou els tentacles del qual desprenen un verí per contacte que pot resultar molt dolorós i urticant. Cal evitar tocar la caravel·la tant dins de l'aigua com fora. La capacitat urticant dels tentacles roman encara que l’hidrozou estiga mort i inert a l’arena.

En cas de picadura, s'ha d'acudir d'immediat a la posta sanitària o al centre de salut més pròxim i intentar cercar i assenyalar la zona on ha quedat la caravel·la per tal que ningú puga ferir-se, tot alertant els socorristes o la Policia Local de Tavernes de la Valldigna, segons l’hora i la facilitat de l’avís.

Segons s'indica des de l'Institut d'Ecologia Litoral, per reduir els símptomes cal retirar les restes de tentacles que puguen haver quedat en la pell. Esta operació no deu efectuar-se mai directament amb les mans. A continuació cal aplicar aigua salada sobre la superfície de la pell afectada. Cal evitar l'aigua dolça ja que, segons afirmen els experts, açò pot provocar més dolor per la diferència de pressió. Per alleujar el dolor, també es recomana submergir la zona afectada en aigua calenta.

Una vegada neta la zona és molt important evitar l'exposició directa a la llum del sol. De la mateixa manera, no és res recomanable rascar-se.

L'especialista del centre mèdic prescriurà el tractament més adequat.

 

Per què arriba esta falsa medusa a la costa valenciana?

 

En este enllaç trobaràs més informació.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 · Tel: 96 282 40 15 · Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal