Formulario de búsqueda

28 Junio 2017 12:45
L’Ajuntament de Tavernes inicia els treballs per a construir l’aparcament de la cova del Bolomor
A més de l’aparcament de 1.800 metres, tant per a turismes com per a autobusos, hi haurà una zona de rebuda dels visitants i una àrea recreativa.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat les obres de l’aparcament de vehicles per a poder rebre visitants a la cova del Bolomor. En concret, s’estan realitzant els treballs d’adequació dels terrenys que s’han adquirit per part del Consistori, en l’entorn del jaciment, en el camí de l’Ombria.

La Diputació de València i l’Ajuntament van signar un conveni per a iniciar el projecte del Centre d’Interpretació de la cova del Bolomor. Amb este conveni, l’Ajuntament rep del Patronat Provincial de Turisme de València una subvenció de 125.000 €, que permet realitzar, a més de l’aparcament de vehicles, una zona de rebuda dels visitants.

L’objectiu és que la visita a la cova siga el més accessible possible per a tots aquells que vullguen conèixer el jaciment arqueològic i un dels indrets més emblemàtics de la Valldigna.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha assenyalat que “Bolomor ha estat molt important en la història del poble valencià, i per això, un dels nostres objectius des que entràrem al govern és posar-la en valor com a element històric, cultural i turístic. Han sigut molts els esforços que hem fet per revaloritzar-la, ja que havia sigut la gran oblidada de les institucions valencianes. A les visites, els tallers didàctics i activitats amb escolars, visitants i associacions, sumem esta acció que és probablement el projecte més ambiciós que ha sigut finançat per la Diputació de València”.

A més d’adequar els terrenys i realitzar l’aparcament, hi ha previst la instal·lació de mobiliari urbà. Tot això contribuirà a construir en un futur un centre d’interpretació del jaciment i d’arqueologia experimental.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 · Tel: 96 282 40 15 · Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal