Formulario de búsqueda

6 Noviembre 2020 21:00
Ban d'Alcaldia sobre la situació sanitària i les mesures adoptades

SERGI GONZÀLEZ FRASQUET, Alcalde President, comunica a tota la població:

 

Per tot el poble de Tavernes de la Valldigna és coneguda la preocupant situació que vivim a tot l'estat espanyol i en concret a la nostra població.

Ens agradaria informar respecte a les mesures que estem prenent des de fa temps així com de les noves després de la publicació de hui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

En primer lloc hem de dir que, en coherència a tal com hem fet sempre i en base a les competències municipals, estem seguint les mesures sanitàries que ens arriben de l'Àrea de Salut Pública per fer front a la pandèmia. En eixe sentit, durant tots aquests mesos hem dut endavant:

            Desinfecció i neteja constant de parcs infantils, jardins, mobiliari urbà i edificis municipals.

            Reforç de personal de la neteja en els centres educatius i els edificis municipals.

            Col·laboració i comunicació diària amb el Centre de Salut de Tavernes i amb l’Àrea de Salut de Gandia.

            Protocols específics per a les activitats esportives i culturals.

            Intensificació dels controls policials per a vetlar pel compliment de les mesures vigents.

            Control d'accessos, senyalística informativa i dispensadors de gel hidroalcohòlic als edificis municipals.

            Control estricte de l'aforament i desinfecció dels espais on s'han desenvolupat activitats esportives i culturals.

            Implantació de la cita prèvia en diversos serveis de la Biblioteca o el Braç Treballador, així com la presa de la temperatura a l'entrada.

            Creació de la figura de coordinador Covid-19 en els clubs esportius del municipi.

            Les fonts d'aigua del terme municipal estan fora de servei.

Amb la publicació de hui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’Ajuntament durà a terme, a més, les següents mesures:

            Tancament complet dels parcs infantils (malgrat que la directriu de Salut Pública és reduir aforament al 50%).

            Neteja i desinfecció integral d’un lloc tan sensible com el Mercat Municipal (l’actuació es farà diumenge i bàsicament consisteix en, a banda d’una neteja a fons de l’espai habitual, es contempla la neteja de la cristalleria i racons de difícil accés de l’edifici i que requereix un equip de neteja especialitzat).

            Amb la incorporació recent de vint nous agents al cos de la Policia Local, estem en disposició d’intensificar més encara el control policial per al correcte compliment de les mesures sanitàries i també tindre més presència en els accessos als centres educatius per tal d’organitzar l’entrada i l'eixida de l’alumnat.

            Reducció d’aforament al 50% a la biblioteca i centres culturals.

            Esdeveniments esportius se celebraran a porta tancada.

            Continuar amb les mesures sanitàries que tenim ja implantades al municipi des de fa mesos i que hem informat abans.

És molt important que la gent siga coneixedora de què mesures més dràstiques del tipus tancament de negocis i locals d’oci així com restriccions de mobilitat o bé tancaments perimetrals de la ciutat no són competència municipal i per tant no les podem prendre unilateralment. En qualsevol cas, estem en contacte en la Conselleria de Sanitat per advertir de la realitat de Tavernes i estem preparats per si es prenen aquestes mesures dur-les endavant.

Per acabar, ens agradaria apel·lar a la responsabilitat individual de tota la ciutadania de Tavernes de la Valldigna. Gran part de l’èxit resideix en cada persona en particular i si som responsables i prenem consciència de la gravetat de la situació de segur que les coses aniran millor. Accions com dur sempre la mascareta posada, guardar la distància social i hàbits de desinfecció i higiene personal són claus per guanyar la partida al virus.

            Només ens queda desitjar molt d’ànim a tota la població de Tavernes de la Valldigna i sobretot molta força a les persones infectades així com a les confinades.

Comparteix

Plaça Major, 1 · CP: 46760 · Tel: 96 282 40 15 · Email: info@tavernes.org

 
Site developed with Drupal